Aktuellt i Norra Norrland 2018

 


Tidigare aktiviteter

2018

27/5 Grytträning vid det finska grytet i Arnemark. Framskjuten träning eftersom det var för mycket snö kvar den 10/5! 7 deltagande hundar.

25/3 Ringträning på Grans i Piteå. Ca 10 deltagande hundar, varav 8 st som gick ringträning. Vi började med en liten promenad.


2017

16/9 Viltspårträning utanför Boden. Nio deltagande hundar, tre valpar/unga hundar som gick ett spår för första gången. Fyra hundar som tränade för ett anlagsprov och två hundar som gick ett spår för att det är kul. Fika och korvgrillning medan spåren ligger.

7/6 Grytkväll vid det nya finska grytet. 10 hundar med mattar och hussar träffas för träning att krypa i gångar och skälla på ett rävskinn. Flera av hundarna var valpar eller unga hundar som det var första gången för. Vädret var bra med solsken och inga mygg! Korvgrillning och fika vid brasan som avslutning.


 7/5  Vi har haft en utställningsträning på Grans i Piteå inför kommande utställningar. Först en promenad runt Grans och sedan träffas vi på gräsplan som snön nyss försvunnit på, varma kläder krävdes då det småregnade, snöade lite men även solen tittade fram stundtals. Sedan fika inomhus med lite puts på hundar.


2016

23/4 2016. Show and Go med Mats Lyngmark i Luleå. En handlerträning som riktade sig till både nya BT-ägare som vill börja utställningsträna med sin hund och vana utställare som vill finslipa på sitt visande av hund. Vi hade även en genomgång och demonstration av vad Nose Work är av en utbildad instruktör ( Isabella Röger)och som förhoppningsvis kan leda till att om intresse finns får vi ihop till en kurs senare. Vi hann även med att få information om agility och även där en demonstration och prova på med våra hundar.


Grytdag i Fällfors 31/5 2015. Det blev träning med skinn och grävling. Ca 15 hundar med ägare kom. Fika, korvgrillning och en trevlig dag vid grytet. Britta och Märith höll i träningen.


Vi har haft en grytdag i Fällfors den 8 juni 2014. Perfekt väder med lagom värme och lagom med mygg! 15 hundar med sina ägare fick prova på konstgryt med räv eller grävlingsskinn som träningsobjekt. Korvgrillning och fika däremellan. Vi tackar Märith som höll i träningen.


Tidigare aktiviteter.

Trimträff med en borderpromenad Lördag 1/3 2014 på Grans i Piteå.
Det blev 14 hundar på trimbord plus flera valpar som var med under dagen. Vi började kl 10 med en borderpromenad på ett mycket halkigt underlag. Inga brutna ben! Alla fick trimma på sina hundar som var allt ifrån lurviga till att bara putsas. Vid halvtid var det dags för fika, hembakade kakor och två smörgåstårtor som Ann-Sofi bakat och bjöd på. Ulrika, Mari, Märith, Ann-Sofi och Kerstin hjälpte till och kom med tips och goda råd till alla duktiga borderterrierägare.


Grytdag. På Sveriges nationaldag 6/6 2013 träffades vi vid konstgrytet i Fällfors. Intresset var stort, trots flera avhopp blev det 18st borderterrier som kom tillsammans med sina familjer. Allt från 4 månaders valpar som fick ha kul i grytet, krypa i gångarna under lek och skaka rävskinn, unga hundar som provar för första gången eller som är under träning inför prov och även några gamla rävar i sammanhanget som fick utöva det som dom tycker är det roligaste som finns!

Vädret var perfekt, vi grillade över öppen eld och hade en trevlig och avslappnad träningsdag som vi med största sannolikhet kommer att göra om. Stort tack till dagens tränare Märith Ruong Holmbom och Britta Lindgren.


24-25/3 2012

Vi har haft en givande och intressant handlerkurs i Boden med Mats Lyngmark. 12 deltagande ekipage, många var uppfödare men även några nya utställningsintresserade BT-ägare.


Alla är samlade.


Man behöver inte alltid ha en hund för att träna!


Handlerträff ...som att dansa!


Går lika bra med en fylld petflaska!


Ställa på bord.


Friställande.


Lite knep!


Koncentrerad inför uppgiften!


Alla var trötta efter kursen!

 


 

Under våren 2011 har vi haft tre viltspårträffar. Alla hundarna och deras ägare var jätteduktiga och visade stort intresse för att spåra.


Ullis o Roxy, Håkan o Ricky, Eva med Aron o Coffy, Lena med Sisu o Lovis.


Aron och Coffy tycker att spåra är kul.

   
Monika och Bonzo kollar in älgklövar.                 Fikadags. Mara vill ha kaka.


Mums... vilket smaskigt ben tycker Sisu.


Ricky... det är det här du ska spåra!.....Okej husse, det går väl bra.


Roxy......Wow, va många!


Snart är det våran tur!


2010

17 APRIL. Promenad med fika på Bodens häftigaste café, Retro Ruter Café. Sämre uppslutning denna gång, Monica med Bonzo, Ulrika med Sigge och Mara, Mari och Erik med Thyra och Roxy promenerar på A 8:s område och intar sedan kaffe med dopp på ett café väl värt att besöka fler gånger. Kallt och blåsigt. Ett par timmar senare börjar det snöa, igen.... 


21 FEBRUARI Trimträff på hundhuset i Luleå. Trots 29grader kallt kom totalt sju borderterrier med sina mattar, alla hanar. Vi trimmade, fikade och hade trevligt i fin lokal. Den mest långväga deltagaren var Lena och Jasper från Gällivare (25mil).


 

30 JANUARI hade vi en borderpromenad i Boden med besök på Canis hundcafé efteråt. Det var -18 grader. Det blev fem hundar, sju hussar och mattar som gick en inte alltför lång promenad. Gott fika bland andra hundmänniskor med sina hundar på cafeét värmde gott.